Core-ul rotilor de longboardPozitionarea core-ului unei roti de longboard influenteaza aderenta acesteia si felul in care se toceste.

 


Core-ul este miezul din plastic pe care este turnat uretanul (suprafata de rulare a rotii unui longboard). Se monteaza pe axul longboard-ului si permite rotii sa se invarta in jurul acestuia cu ajutorul rulmentilor.

 

  • Centerset - Rotile de longboard care au core-ul pozitionat in mijlocul lor au cea mai mare aderenta. Sunt folosite in probele de viteza dar si pentru freeride, datorita faptului ca pot fi intoarse cu fata exterioara a rotii spre ax, sau invers. In timp, din cauza uzurii, rotile unui longboard tind sa devina conice, dar prin posibilitatea de a intoarce roata (interor/exterior) durata de viata a acesteia poate sa creasca foarte mult.


  • Offset - Este denumirea atribuita rotilor de longboard care au core-ul pozitionat intre marginea axului si centrul acestora. Este cea mai populara varianta de core oferind echilibru in materie de aderenta. 


  • Sideset - Core-ul pozitionat cat mai aproape de axul placii ofera cea mai mica aderenta. Aceast tip de constructie de roata permite ca longboard-ul sa intre foarte usor in slide. Rotile de longboard sideset sunt recomandate celor care vor sa invete sa faca derapaje, facand foarte usora initierea acestora. Nu este un set-up durabil, din cauza uzurii roata devine conica. 

 

 

 

 

 

 

In magazinul nostru poti gasi roti de longboard aici.

 

Pentru mai multe articole ce tin de tehnica poti sa ne gasesti pe FacebookInstagram sau te poti abona la Newsletter-ul Unleash.